2024.05.20. - Bernát, Felícia

Pentagon, ufo akták

Pentagon, ufo akták
Pentagon, ufo aktákNem mindennapi eredménnyel zárult a The Sun című bulvárlap évek óta tartó csatározása: hozzáférhettek a Pentagon által készített ufóaktákhoz, így a jelentésekhez és a különös észlelésekhez is.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!
A The Sun brit bulvárlap 2017-ben indított pert azért, hogy az úgynevezett információs szabadságról szóló törvényre hivatkozva hozzáférhessen az amerikai hadsereg egyes dokumentumaihoz. A lap újságírói az AATIP-pel (vagyis az Advanced Aviation Threat Identification Programmal) kapcsolatos jelentésekre voltak kíváncsiak.

Az AATIP korábban azonosítatlan repülő objektumokról készített beszámolókat, de a tisztviselők kezdetben azt is tagadták, hogy a művelet létezik. A Pentagon 2017-ben viszont meggondolta magát, és már úgy nyilatkozott: a program, bár létezett, 2012-ben leállították. A The Sun ennek ellenére nem hagyta magát, és az ügyben addig készült dokumentumokat követelte. Ezekre pedig egészen napjainkig kellett várni.

A dokumentumok a lap újságírói szerint valódi X-akták: a kormány által megrendelt tudományos vizsgálatok mellett olyan levelek is találhatók közöttük, amelyeket az ufóprogramról váltottak a tisztviselők. A papírokban még egészségi hatásokról is szó van, amiket akkor szenvedtek el az érintettek, amikor kapcsolatba kerültek egy-egy különös, valószínűleg nem ember által irányított tárggyal.

UFO files - ufo akták

Az egészségi hatások igen változatosak: említést tesznek például égési sérülésekről, alvászavarokról, de olyan extrém esetekről is, mint az ismeretlen eredetű terhesség. A szakértők minden ilyen jelenséget az érintett tárgy által keltett elektromágneses sugárzásra vezettek vissza. A dokumentumokban 42 másik, de ugyanúgy sérülésről szóló esetet is említenek, illetve 300 olyat, amit az egyéb kategóriába soroltak – de azt nem tudni, hogy pontosan mi miatt.

Egy-egy levél is napvilágra került, köztük az, amelyet Harry Reid korábbi szenátor írt arról, hogy a program során olyan repülőgép-technológiákat is beazonosítottak, amelyeket azonnal titkosítani kell.